Muschi de vita la cuptor

(pentru 6-8 persoane)

 

Sa prepare o friptura de vita moale si gustoasa este, pentru multa lume o incercare grea sau o misiune infricosatoare. In realitate, daca tinem cont de cateva reguli si, desigur, daca folosim o bucata de carne de buna calitate, lucrurile sunt foarte simple. Daca respectati pasii de mai jos veti obtine, garantat, cea mai moale si suculenta friptura posibila!

Sfaturi utile:

- scoateti carnea de la frigider cu 30-60 de minute inainte de a o prepara, astfel incat sa ia temperatura camerei

- cand faceti friptura, sigilati mereu bucata de carne pe toate partile inainte de a o baga la cuptor; astfel toate sucurile carnii vor ramane in interior pe perioada coacerii

- puneti bucata de carne pe un pat de legume (puteti folosi ce aveti prin camara), astfel incat sa nu se usuce pe fund si sa pastrati umiditatea in cuptor.

- folositi urmatoarele repere de coacere, la 1 kg de carne, tinut la cuptor la temperatura de 200°C:

- pentru o friptura in sange: 35-45 de minute, pana termometrul de carne arata 55-60°

- pentru o friptura medium facuta: 45-55 de minute, pana termometrul de carne arata 65-70°C

- pentru o friptura bine facuta: 55-65 de minute, pana termometrul de carne arata 75°C

- intotdeauna lasati friptura 30 de minute acoperita dupa ce o scoateti de la cuptor; oricat de tare va grabiti sau oricat de foame va e, carnea trebuie sa se odihneasca iar sucurile din ea sa se aseze. Ca sa treaca timpul mai usor puteti deschide o sticla de vin Smile

 

muschi de vita de buna calitate 1,3-1,5 kg
morcovi 2
ceapa 2
cartofi 2
ulei de masline 3 linguri

 

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 200°C.

Muschiul de vita se curata de pielita, fara a inlatura insa portiunile cu grasime de pe el. Se lasa 30-60 de minute la temperatura camerei inainte de a ne apuca sa il preparam.

Muschi de vita la cuptor

Pentru ca bucata noastra de carne a fost foarte mare (1,5 kg) am legat-o cu sfoara pentru a obtine o bucata de o forma regulata.

Muschi de vita la cuptor

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline la incins. Carnea se prajeste pe toate partile, pana devine maro-aurie, pentru a sigila toate sucurile in interior.

Muschi de vita la cuptor

Legumele se curata si se taie bucati. Se pun intr-o tava in strat uniform si se asaza bucata de carne deasupra. Se toarna apa sau vinul si se da la cuptor.

Muschi de vita la cuptor

Pentru ca mie imi place friptura medium-bine facuta, am lasat-o aproximativ 55 de minute, pana termometrul de carne a aratat, in interiorul partii cele mai groase, 65°C.

Muschi de vita la cuptor

Se scoate de la cuptor, se pune pe un platou, se inveleste cu folie de aluminiu si cu un prosop si se lasa 30 de minute sa se odihneasca. Se taie felii si se serveste. Noi am avut o vinegreta de ceapa rosie, cartofi copti la cuptor si morcovi cu ghimbir. Un deliciu!

Muschi de vita la cuptor

Articole din aceeași categorie

Adaugă comentariu

Publicarea comentariilor se va face după ce acestea vor fi moderate de către administrator


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii   

 
+1 #1 Alex 07-12-2014 18:12
O minunăție de reteta!
Citat
 

Bradut