Pâine pull apart cu zahăr şi scorţişoară Image 1
Pâine pull apart cu zahăr şi scorţişoară
Porții
2 pâini (10-12 porții)
Dificultate
mică

Această pâinică moale şi crescută, umplută cu zahăr şi scorţişoară este tot ce îţi poţi dori într-o zi friguroasă de iarnă la o cană de ceai fierbinte. Dulce şi aromată, e bună servită caldă, la 20-30 de minute după ce aţi scos-o din cuptor. Fâşiile care se desprind o fac cu atât mai irezistibilă.

Deserturi | Aluaturi | Pâine | Crăciun
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Pinterest
Ingrediente

Pentru aluat

3 căni făină

1/4 cană zahăr

1 pliculeţ (7 grame) drojdie uscată

1/2 linguriţă sare

60 grame unt

1/3 cană lapte

1/4 cană apă

2 ouă

o linguriţă esenţă vanilie

 

Pentru umplutură

1 cană zahăr

2 linguriţe scorţişoară măcinată

1/2 linguriţă nucşoară măcinată

60 grame unt topit

Mod de preparare

Într-un bol mare se amestecă 2 căni de făină, zahărul, drojdia uscată şi sarea. Într-o crăticioară se topeşte untul în lapte. Se ia de pe foc şi se adaugă apa şi esenţa de vanilie. Se lasă să se răcorească puţin şi se toarnă peste făină. Se încorporează şi ouăle bătute. Se adaugă treptat restul de făină şi se frământă până la obţinerea unui aluat lipicios, dar omogen. Aluatul se pune la crescut într-un bol uns cu ulei timp de o oră sau până îşi dublează volumul.

Cât timp creşte aluatul, se amestecă zahărul cu nucşoara şi scorţişoara. Untul pentru umplutură se topeşte până devine maro. O tavă de chec se unge cu ulei şi se tapetează cu făină.

După ce a crescut, aluatul se pune pe planşa de lucru şi se frământă cu 2 linguri de făină. Se lasă apoi 5 minute să se odihnească. Se întinde o foaie dreptunghiulară cu dimensiunile de 25 x 50 cm. Se unge cu untul topit şi se presară cu amestecul de zahăr.

Foaia se taie pe lungime în 6 fâşii egale ca lăţime. Fâşiile se pun una peste alta. Construcţia obţinută se taie apoi în 6 pătrate egale.

Pătratele se aşază în picioare în tavă (ca nişte cărţi în raft sau ca piesele de domino). Pâinica se lasă crescut în tavă aproximativ 30-45 de minute.

Se dă la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30-35 de minute, până devine auriu-maronie.

Se serveşte la ceai, cafea sau la un pahar de lapte.

Eu recomand să o consumaţi în aceeaşi zi, însă poate rezista bine ambalată până la 2 zile.

  • Pâine pull apart cu zahăr şi scorţişoară Image 1 Pâine pull apart cu zahăr şi scorţişoară Image 2 Pâine pull apart cu zahăr şi scorţişoară Image 3 Pâine pull apart cu zahăr şi scorţişoară Image 4 Pâine pull apart cu zahăr şi scorţişoară Image 5
Din aceeași categorie
Budincă de tapioca cu cocos și mango (Mango sago)
Budincă de tapioca cu cocos și mango (Ma...

Rulouri cu ashta
Rulouri cu ashta

Prăjitură cu orez și pere
Prăjitură cu orez și pere

Utilitati Pro
 
Utilitati Pro
Aplicatia va ajuta sa pastrati si sa analizati istoricul consumului de apa, energie electrica, energie termica si gaze. Genereaza grafice de consum si fisa de citire pentru apometre si repartitoare de caldura. Fisele de citire se pot tipari pentru a fi predate catre asociatia de locatari. Setati alerte pentru citirea apometrelor, contoarelor electrice, a repartitoarelor de caldura si a contoarelor de gaze, individual pentru fiecare locatie. Permite un numar nelimitat de locatii.
 
google play
google play
Despre mine
Îmi puteți scrie pe poliana@preparate-culinare.ro sau utilizând formularul de contact