Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulată de Crama Vinarte.
Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici.
Rulouri de iepure cu gorgonzola şi vin alb
2-4 persoane
Ingrediente
4 pulpe de iepure
200 grame de gorgonzola
100 grame prosciutto crudo
câteva crenguţe de oregano proaspăt
125 ml vin alb Soare Blanc de Noir
50 grame unt
sare
piper
Mod de preparare
Pulpele de iepure se dezosează. Tehnica este simplă, chiar şi pentru un începător. Se taie carnea cu un cuţit ascuţit de-a lungul osului. Cele doua oase ale pulpei inferioare au ligamente puternice şi se leagă şi de oasele pelvisului. Astfel că, în momentul dezosării, veţi scoate o singură piesă, în formă de "T", compusă din 3 segmente.
Carnea se presară generos cu sare şi piper, pe ambele părţi.
Pe fiecare bucată de carne se întinde câte o felie de prociutto crudo. Apoi, se aşază câte un deget de gorgonzola (având grijă să nu o întindem chiar până la capete, ca să nu se scurgă din rulouri) şi frunzuliţe de oregano proaspăt şi se rulează felia de carne.
Se păstrează o lingură de gorgonzola deoparte, pentru sos.
Rulourile obţinute se rumenesc rapid, pe toate părţile, la foc mare, într-o tigaie cu unt.
Se aşază apoi într-o tavă în care să stea cât mai strâns.
Se toarnă vinul alb peste rulouri şi se introduc la cuptorul preîncălzit la 200˚C, timp de 35 de minute.
Sosul rămas în tavă se pune într-o crăticioară şi se reduce la foc mare, până se îngroaşă. Se adaugă gorgonzola păstrată, se amestecă până la omogenizare şi se toarnă sosul peste rulouri.
Rulourile se servesc alături de o salată de valeriană.