~Christmas Cookie Box~ Nuci cu ciocolată. Coji crocante, coapte cu migală din aluat fraged, pe bază de unt și untură, umplute cu o cremă fină de ciocolată neagră și unt. Coronițe cu bezea. Decupate din aluat fraged de unt, decorate cu bezea dulce și crocantă, totul lipit cu gem acrișor de caise, pentru un echilibru perfect. Furzecuri Linzer. Extrem de fine, din aluat cu făină de migdale care se topește în gură, umplute cu gem de căpșune. Spirale colorate. Crocante și vanilate, cu gust puternic ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulat de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Saramură de pui 4 porții Ingrediente 1 kg pui (întreg sau pulpe) 4 ardei grași galbeni 4 ardei kapia (sau ardei raci, dacă găsiți) 2-3 ardei iuți verzi/roșii 4 roșii mari 6 căței de usturoi sare grunjoasă piper o legătură de leuștean Mod de preparare Puiul se tranșează în bucăți. Dacă ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulat de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Mâncare de pipote și inimi cu zăbic 2 porții Ingrediente 700 grame pipote și inimi de rață (puteți folosi și de pui) o ceapă mare ½ ardei gras roșu ½ ardei gras galben 2 căței de usturoi ½ linguriță boia dulce 50 ml ulei de măsline sare piper măcinat pătrunjel verde tocat Pentru zăbic ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulat de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Chiseliță de prune 2 porții Ingrediente 500 grame prune coapte 5 linguri de zahăr 5 linguri de mălai 1 litru de apă un baton de scorțișoară Mod de preparare Prunele se spală, se taie în două și li se scot sâmburii. Se pun într-o cratiță, împeună cu zahărul și batonul de scorțișoară. Se ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulat de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Mâncare de dragavei cu ou poșat 2 porții Ingrediente 500 grame dragavei (ștevie creață) – se poate înlocui cu spanac dacă nu este sezonul 4 fire de ceapă verde 4 căței de usturoi o lingură pastă de tomate 100 ml suc de roșii 50 ml ulei de măsline ½ linguriță sare piper proaspăt măcinat ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulată de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Pulpe de bibilică cu sos papacioacă 2-4 porții Ingrediente 4 pulpe de bibilică 50 ml ulei de măsline o linguriță usturoi pudră o linguriță cimbru uscat Pentru papacioacă 1 kg roșii 2 ardei kapia 2 cepe roșii o căpățână de usturoi 50 ml ulei de măsline o linguriță sare de mare (fulgi) ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulată de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Supă cremă de praz 4 porții Ingrediente 4 fire de praz 2 cartofi 75 grame unt 300 ml smântână lichidă 1,5 litri apă caldă 50 ml ulei de măsline o linguriță de sare 1/4 linguriță de piper alb Mod de preparare Prazul se spală și se curăță bine între frunze de eventualele urme de pământ. ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulată de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Mâncare de gutui cu rață 2 porții Ingrediente 500 grame carne de rață (piept fără piele și os) două gutui 100 grame unt 4 linguri zahăr brun două linguri ulei de măsline o lingură pătrunjel tocat 200 grame orez basmati sare Mod de preparare Carnea de rață se spală, se usucă bine și se ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulată de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Limbă cu măsline 4-6 porții Ingrediente 1 kg limbă de porc 2 morcovi o bucată de țelină 2 cepe câteva foi de dafin 400 grame roșii tocate la conservă 2 linguri pastă de ardei (se poate folosi și un ardei) 4 căței de usturoi 100 ml vin roșu sec Nedeea o lingură boabe de ienibahar 250 ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulată de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Plăcinte cu praz și brânză de oi 24 mini plăcinte Ingrediente un pachet foi de plăcinta (400 grame) 3 tulpini de praz 150 grame unt 100 ml ulei de măsline 300 grame telemea proaspătă de oi 2 ouă 2 linguri smântână 25% grăsime o legătură mărar ½ linguriță sare Mod de preparare Prazul ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulată de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Rulouri de praz umplute cu pui 4-6 porții Ingrediente 4 tulpini de praz mai groase 500 grame piept de pui o ceapă galbenă mare 5 linguri orez 50 ml ulei de măsline o linguriță oregano uscat 10 crenguțe cimbru proaspăt o linguriță sare ¼ linguriță piper negru măcinat 3-4 roșii mari 100 ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulată de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Tartă cu ricotta și roșii o tartă de 26 cm Ingrediente Pentru crustă 300 grame făină 100 grame parmezan ras jumătate de linguriță de sare 125 grame unt rece 125 ml apă rece Pentru umplutură 400 grame ricotta un ou coaja rasă de la o lămâie patru căței de usturoi jumătate de linguriță ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulată de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Koftas cu salsa de castraveți și mentă 2 porții Ingrediente Pentru koftas 200 grame carne tocată de vită 200 grame carne tocată de miel 5 căței usturoi zdrobiți jumătate linguriță cumin pudră jumătate linguriță coriandru pudră sare piper nucșoară măcinată coriandru verde tocat Pentru ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulată de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Tacos cu somon 4 porții Ingrediente Pentru somon 800 grame file de somon două lingurițe pudră de ceapă o linguriță coriandru măcinat o linguriță boia dulce sare piper ulei de măsline Pentru salsa de avocado 2 avocado bine coapte 5-6 roșii cherry un ardei verde iute 2 linguri coriandru ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulată de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Bruschete cu porc gătit lent pentru 6 persoane Ingrediente o baghetă neagră sau cu maia 3 avocado coapte zeama de la jumătate de lime sare de mare Pentru porc 1,5 kg spată de porc zeama de la două limes 500 ml bere neagră 10 căței de usturoi 1 ½ lingurițe sare de mare o linguriță ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulată de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Galette cu smochine și Roquefort patru galette Ingrediente 150 grame brânză Roquefort (sau altă brânză cu mucegai albastru) 8 smochine proaspete piper negru 2 cepe roșii mari 100 grame unt 2 linguri oțet balsamic miere Pentru aluat 215 grame făină albă 130 grame făină integrală 2 ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulată de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Blinis cu icre de somon și ouă de prepeliță aproximativ 25 de blinis Ingrediente 300 grame cremă de brânză Philadephia 2 lingurițe muștar de Dijon 3 linguri chives tocat + câteva fire pentru decor 50 grame icre de somon ~15 ouă de prepeliță Pentru blinis 60 grame făină albă 40 grame ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulată de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Tacos cu rață și salsa de cireșe 4 persoane Ingrediente 500 grame piept de rață (două bucăți) o linguriță pudră de curry o linguriță boia dulce o lingură de miere două mâini de varză roșie tăiată subțire două linguri smântână 150 grame brânză cremoasă de capră germeni de ceapă roșie 8 ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulată de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Cotlete de miel cu pesto şi panko 6 persoane Ingrediente 1,5 kg cotlete de miel (2 şiruri întregi) 30 grame frunze de busuioc (un mănunchi generos) 70 grame muguri de pin 75 grame parmezan ras un căţel de usturoi 50 ml ulei de măsline extravirgin 100 grame pesmet panko sare piper Mod ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulată de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Rulouri de iepure cu gorgonzola şi vin alb 2-4 persoane Ingrediente 4 pulpe de iepure 200 grame de gorgonzola 100 grame prosciutto crudo câteva crenguţe de oregano proaspăt 125 ml vin alb Soare Blanc de Noir 50 grame unt sare piper Mod de preparare Pulpele de iepure se dezosează. ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulată de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Tartine cu foie gras și confitură de caise 4 tartine (două porții) Ingrediente 150 grame bloc de foie gras cuit de rață (de preferat ,de formă cilindrică) 4 felii de pâine neagră sau cu cereale 4 caise uscate soft 3 linguri vin licoros MagiQ piper negru 4 linguri fulgi de migdale 2 ...
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulată de Crama Vinarte. Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici. Mușchi de vită Wellington două porții individuale Ingrediente 700 grame mușchi de vită/mânzat 2 linguri muștar de Dijon clasic 1/2 linguriță sare 1/2 linguriță piper măcinat 2 crenguțe de cimbru proaspăt 100 ml vin alb sec 500 grame ciuperci champignons 50 ml ulei de măsline 30 grame ...
Blog
Utilitati Pro
Aplicatia va ajuta sa pastrati si sa analizati istoricul consumului de apa, energie electrica, energie termica si gaze. Genereaza grafice de consum si fisa de citire pentru apometre si repartitoare de caldura. Fisele de citire se pot tipari pentru a fi predate catre asociatia de locatari. Setati alerte pentru citirea apometrelor, contoarelor electrice, a repartitoarelor de caldura si a contoarelor de gaze, individual pentru fiecare locatie. Permite un numar nelimitat de locatii.
Îmi puteți scrie pe poliana@preparate-culinare.ro sau utilizând formularul de contact