Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulată de Crama Vinarte.
Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici.
Blinis cu icre de somon și ouă de prepeliță
aproximativ 25 de blinis
Ingrediente
300 grame cremă de brânză Philadephia
2 lingurițe muștar de Dijon
3 linguri chives tocat + câteva fire pentru decor
50 grame icre de somon
~15 ouă de prepeliță
Pentru blinis
60 grame făină albă
40 grame făină integrală
o linguriță praf de copt
50 ml lapte bătut
1 ou
25 grame unt topit
un praf de sare
Mod de preparare
Pentru blinis se amestecă toate ingredientele pentru a obține un aluat omogen și fără cocoloașe. Puteți pune aluatul într-o sticlă cu dozator (poate fi și un recipient gol de ketchup) sau se pot turna în tigaie cu ajutorul unei linguri.
Se încinge o tigaie la foc mediu și se toarnă blinis. La fiecare folosiți aproximativ 2 linguri de aluat. Nu e nevoie să le întindeți cu lingura, le turnați și ele se vor distribui uniform singure. Fiecare trebuie să aibă un diametru de aproximativ 5 cm.
Se coc 2 minute pe o parte, apoi se întorc și se mai țin cam un minut, până se rumenesc ușor. Se pun pe un platou, într-un singur strat (nu le suprapuneți).
Crema de brânză se amestecă cu muștarul și chivesul tocat. Dacă este necesar, se mai poate adăuga un praf de sare.
Ouăle de prepeliță se așază într-o crăticioară cu apă rece și se pun la fiert la foc mediu. Din momentul în care apa clocotește, se fierb două minute. Se transferă în apă rece și apoi se cojesc și se taie jumătăți, pe lung.
Pe fiecare blini se pune un strat de cremă de brânză (cu o lingură sau, dacă vreți să arate mai festiv, cu o pungă de ornat). Peste crema de brânză se așază jumătate de ou fiert, câteva icre de somon și fire de chives pentru decor.
Se servesc imediat.