Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulată de Crama Vinarte.
Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici.
Tacos cu somon
4 porții
Ingrediente
Pentru somon
800 grame file de somon
două lingurițe pudră de ceapă
o linguriță coriandru măcinat
o linguriță boia dulce
sare
piper
ulei de măsline
Pentru salsa de avocado
2 avocado bine coapte
5-6 roșii cherry
un ardei verde iute
2 linguri coriandru proaspăt tocat
zeama de la jumătate de lime
sare
Pentru salata de ceapă
2 cepe roșii de apă
zeama de la jumătate de lime
sare
Pentru servit
8 tortilla de porumb
100 grame brânză feta
coriandru proaspăt
felii de lime
Mod de preparare
Fileurile de somon se taie în felii de aproximativ 5-6 cm. Se ung cu toate condimentele și cu ulei de măsline și se pun pe un grătar încins. Se țin aproximativ 3 minute pe o parte, se întorc și se mai țin 3 minute. Peștele trebuie să fie făcut în interior, dar să rămână suculent.
Pentru salsa, se scoate miezul de avocado și se taie cubulețe împreună cu roșiile cherry. Se adaugă ardeiul tocat (după gust, cât de iute preferați sau suportați), coriandrul tocat, zeama de lime și sare după gust.
Ceapa se taie julienne, se pune într-o strecurătoare și se clătește cu apă rece. Se presară sarea și se zdrobește un pic ceapa. Se lasă să se scurgă 10 minute, apoi se pune într-un bol și se amestecă cu zeama de lime.
Tortillas se încălzesc puțin în tigaie.
Pe fiecare tortilla se pune somon, care se sfărâmă în bucăți nu foarte mici, salată de ceapă, salsa de avocado, brânză feta și frunze de coriadru. Dacă e necesar, se mai adaugă zeamă de lime.