Gastronomie Vinarte. Castel Bolovanu Fetească Neagră și chiseliță de prune
Marți, 02 Noiembrie 2021
Această rețetă face parte din proiectul de asociere a gastronomiei cu vinul, derulat de Crama Vinarte.
Mai multe informații despre vinul asociat acestei rețete, dar și de unde îl puteți achiziționa, aflați aici.
Chiseliță de prune
2 porții
Ingrediente
500 grame prune coapte
5 linguri de zahăr
5 linguri de mălai
1 litru de apă
un baton de scorțișoară
Mod de preparare
Prunele se spală, se taie în două și li se scot sâmburii. Se pun într-o cratiță, împeună cu zahărul și batonul de scorțișoară.
Se toarnă apa și se fierb 5 minute.
Se adaugă mălaiul în ploaie și se continuă fierberea până acesta e făcut (aproximativ 15 minute).
Chiselița se servește caldă sau rece.
Cantitatea de zahăr se poate regla după gustul personal.
Blog
Utilitati Pro
Aplicatia va ajuta sa pastrati si sa analizati istoricul consumului de apa, energie electrica, energie termica si gaze. Genereaza grafice de consum si fisa de citire pentru apometre si repartitoare de caldura. Fisele de citire se pot tipari pentru a fi predate catre asociatia de locatari. Setati alerte pentru citirea apometrelor, contoarelor electrice, a repartitoarelor de caldura si a contoarelor de gaze, individual pentru fiecare locatie. Permite un numar nelimitat de locatii.
Îmi puteți scrie pe poliana@preparate-culinare.ro sau utilizând formularul de contact