Am făcut o pasiune pentru couscous-ul israeli, de când l-am descoperit, şi am încercat să îl folosesc acum într-o combinaţie light, cu multe legume caramelizate în oţet balsamic. Rezultatul a fost o garnitură foarte gustoasă care merge la orice, de la pui până la peşte sau un preparat vegetarian care poate fi consumat ca fel principal.
Pentru couscous
o cană couscous israeli
o lingură ulei de măsline
3 căni de apă
Pentru legume
o ceapă roșie mică
1 ardei gras roșu
1 ardei gras verde
250 grame ciuperci Champignons mici
2 linguri ulei de măsline
3 linguri oțet balsamic
1/4 linguriță sare
1/4 linguriță piper
Couscous-ul israeli se căleşte 2-3 minute în ulei de măsline, până se rumeneşte uşor.
Se adaugă apa şi se lasă să fiarbă la foc mediu până aceasta e absorbită. Se verifică dacă e fiert.
Ceapa tocată mărunt, ardeii tăiaţi cuburi şi ciupercile tăiate în două sau în patru (în funcţie de mărime) se călesc în ulei de măsline până încep să se înmoaie.
Se adaugă oţetul balsamic, sarea şi piperul. Se continuă sotarea până se evaporă lichidul iar legumele sunt frumos caramelizate în oţet balsamic.
Se amestecă cu couscous-ul fiert şi se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei.
Couscous-ul israeli sau perlat are o granulaţie mare şi e preferat să nu îl înlocuiţi cu cel fin, în această reţetă.
Îl puteţi găsi şi în altă reţetă interesantă aici.