Deși vegetariene, aceste rulouri sunt extrem de gustoase (datorită sosurilor asiatice), dar și sățioase. Legume crocante, tăiței și foi de orez și un sos savuros în niște gustări extrem de simpatice (și sănătoase), potrivite pentru petreceri.
un pachet de foi de orez (12 foi)
3 sfecle mici
3 fire de ceapă verde
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
2 morcovi
2 linguri ulei de măsline
o lingură ulei de susan
2 linguri sos de soia
o lingură sos de stridii
Pentru tăiței
250 grame tăiței subțiri de orez (vermicelli)
2 linguri ulei de susan
2 linguri sos de soia
2 linguri sos de stridii
1/2 linguriță pudră de curry
Pentru sos
4 linguri sos de soia light
2 linguri sos de stridii
2 linguri sos dulce de chilli
Sfeclele se coc în cuptor, până când furculița pătrunde ușor în ele. Se curăță și se taie 12 felii cât mai subțiri.
Morcovii și ardeii se taie julienne și se călesc, la foc iute, în ulei de măsline și susan, timp de aproximativ 3 minute. Se adaugă sosurile și se amestecă. Legumele trebuie să rămână crocante.
Tăițeii de orez se înmoaie în apă fierbinte, conform instrucțiunilor de pe pachet. Se scurg și se amestecă cu restul ingredientelor.
Foile de orez se înmoaie câteva secunde în apă caldă (respectați instrucțiunile de pe pachet). Se lucrează cu câte o foaie, pe rând. După ce ați înmuiat-o, se așază pe blatul de lucru. Se pune o felie de sfeclă, peste ea tăiței de orez, câteva felii de legume sotate și fâșii de ceapă verde.
Se suprapun marginile laterale și apoi se rulează cu totul.
Pentru sos, se amestecă toate ingredientele.
Se servesc la scurt timp de la pregătire.
Rulourile sunt destul de versatile, puteți adăuga alte legume/mix-uri de condimente, germeni ș.a., după bunul plac.
Sunt ideale consumate la scurt timp de la preparare, pentru ca foile de orez să nu își schimbe consistența.