Deși impropriu numiți biscuiți (semănând mai degrabă cu niște pogăci), denumirea li se potrivește de minune, pentru că sunt fini și delicați, atât ca textură, cât și ca gust. Sunt delicioși calzi, alături de un pahar de ayran (pentru copii) sau de vin roșu (pentru părinți).
250 grame făină
1 pliculeț praf de copt
o linguriță sare
50 grame unt rece
75 grame brânză de capră cremoasă
250 ml lapte bătut
2 linguri de unt topit pentru uns biscuiții
50 grame parmezan răzuit
Făina se cerne împreună cu praful de copt și sarea. Se pune în bolul unui robot de bucătărie cu lama în formă de S și se adaugă untul rece, tăiat cubulețe. Se pulsează de câteva ori, până obțineți o granulație fină. Nu supra-mixați!
Se adaugă brânza și se mai mixează de câteva ori.
Dacă nu folosiți robotul, folosiți un cuțit de patiserie, o furculiță sau chiar vârfurile degetelor (având mâinile reci) pentru a sfărâma untul în făină.
Se adaugă laptele bătut și se amestecă până la omogenizare.
Pe planșa de lucru presărată cu făină, aluatul se întinde sub foma unui disc cu grosimea de 3-3,5 cm. Cu o formă rotundă cu diametrul de 5 cm se taie biscuiții.
Cuptorul se încinge la 210°C. Biscuiții se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu unt topit și se dau la cuptor timp de 15-20 de minute, pînă devin ușor aurii.
Imediat ce îi scoateți, se presară cu parmezan ras.
Folosiți o brânză de bună calitate. Mie îmi plac, pentru această rețetă, rulourile de brânză de capră, deoarece sunt cremoase, fără a fi excesiv de apoase.