Toată lumea îndrăgeşte quiche-ul. Se pregăteşte uşor, arată bine, poate fi servit ca antreu sau fel principal, la mic dejun, prânz sau cină, ne putem juca cu diverse ingrediente şi arome fără riscuri prea mari de a o da în bară. Tocmai pentru că este atât de versatil, am preparat o variantă care înglobează câteva dintre elementele mele preferate: ceapa caramelizată, brânza de capră şi rucola.
Pentru crustă
200 grame de făină
6 linguri ulei de măsline
1/4 linguriță sare
60 ml apă rece
Pentru umplutură
3 ouă
2 linguri de iaurt grecesc
100 grame brânză de capră
o ceapă roșie
50 grame rucola
2 linguri ulei de măsline
1/4 linguriță sare
1/4 linguriță piper
Începem prin a prepara crusta pentru tartă: într-un bol se amestecă făina cu sarea şi se toarnă uleiul de măsline. Se amestecă cu mâna uşor, până când făina capătă o textură sfărâmicioasa. Se adaugă apă rece şi se amestecă până se omogenizează compoziţia şi puteţi forma un aluat. Eu am pus 60 ml, însă puneţi apă treptat, cantitatea putând diferi în funcţie de făina folosită. Aluatul format se înveleşte în folie de plastic şi se dă la frigider minim 30 de minute.
Aluatul se întinde şi se aşază într-o formă cu diametrul de 20 de cm, unsă cu ulei. Se înţeapă crusta cu o furculiţă şi se coace la cuptorul preîncălzit la 190ºC timp de 15-20 de minute.
Cât timp se coace tarta, ceapa se taie julienne şi se căleşte în ulei de măsline până se înmoaie.
Se aşază ceapă sotată pe fundul crustei coapte, se împrăştie rucola şi brânza fărâmiţată.
Ouăle, iaurtul, sarea şi piperul se amestecă bine şi se toarnă în tavă.
Se coace tarta la 180ºC, timp de 30-40 de minute sau până când umplutura este închegată şi fermă. Se lasă să se răcorească înainte de a o tăia.
Dacă nu vă place gustul amărui de rucola o puteţi înlocui foarte simplu cu spanac sau leurdă.