De obicei mă trezesc cu chef de experimente, drept urmare la micul dejun încerc tot felul de combinații noi în bucătărie (în ideea că oricum putem mânca un sandviș, dacă dau greș). Îmi place, de asemenea, să folosesc ceea ce îmi rămâne prin frigider. Și cam așa s-a născut această frittata, care a devenit una din preferatele mele.
8 ouă
un dovlecel mic
chives
1/2 linguriță sare
1/4 linguriță piper măcinat
3 linguri ulei de măsline
Ouăle se bat bine cu sarea și piperul.
Într-o tigaie adâncă se încinge uleiul de măsline. Dovlecelul se spală și se taie felii subțiri de 2 mm. Se călesc feliile de dovlecel până se rumenesc și nu mai rămâne lichid în tigaie.
Se adaugă ouăle bătute și se ține tigaia pe foc 1-2 minute, până frittata începe să se coaguleze.
Se pesară peste ouă chives-ul tocat.
Se dă tigaia la cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 8-10 minute, până frittata e închegată.
Recomand pentru această rețetă zucchini, dovlecei cu coaja verde închis, în defavoarea dovleceilor românești, care se înmoaie prea tare la călit. Dar, după cum spuneam, folosiți-i pe care îi aveți în frigider.