Am luat de la Lidl, mânată de curiozitate, o brânză islandeză, Skyr, după ce am citit despre calitățile ei nutritive. Skyr este produs din lapte degresat, cu o cultură de bacterii vii, așadar este foarte bogat în proteine și probiotice și nu are deloc grăsime.
Pentru că nu m-am omorât după textura ușor înecăcioasă, am preferat să îl folosesc în diverse preparate. Aceste waffles cu Sky au devenit rapid printre preferate.
350 grame Skyr
2 ouă
1 ½ cană făină*
o cană lapte (250 ml)
o linguriță praf de copt
2 linguri zahăr
un pliculeț zahăr vanilat
50 grame unt topit
*folosesc pentru măsurare o cană cu volumul de 250 ml
Ouăle, skyrul și laptele se amestecă cu ajutorul unui tel.
Se adaugă zahărul și zahărul vanilat, făina în ploaie și praful de copt. Se amestecă până la omogenizare, având grijă să nu avem cocoloașe.
Se încorporează untul topit.
Se toarnă aluatul în aparatul de făcut waffles și se coace conform instrucțiunilor acestuia.
La mine durează cam 5 minute o serie, dar timpul variază în funcție de aparatul pe care îl folosiți.
Se servesc cu zahăr pudră, miere sau sirop de arțar și fructe după bunul plac.
Dacă nu găsiți Skyr (e posibil să se găsească și în alte hypermarketuri, dar eu nu am căutat), îl puteți înlocui și cu ricotta.
