Această budincă de tapioca, denumită Mango Sago își are originile în Hong Kong. Este ușoară, aromată și sănătoasă. Plus, ușor de făcut, singurul impediment fiind timpul de așteptare.
Încă nu mă pot hotărî dacă trebuie să o încadrez la mic dejun sau la desert, așadar o veți găsi în ambele categorii.
½ cană tapioca cu perle mici
1 litru apă
o conservă de lapte de cocos
3 linguri miere
2 mango coapte
Tapioca se pune la fiert în apa clocotită timp de 20 de minute sau până când boabele devin translucide. În funcție de mărimea perlelor, timpul poate varia, așadar cel mai bine citiți instrucțiunile de pe pachet.
Apoi, perlele se scurg și se clătesc cu apă rece. Se pun într-un vas încăpător și se amestecă cu laptele de cocos (conserva se agită bine înainte, pentru omogenizare) și mierea. Se acoperă și se dă minim 6 ore la frigider (cel mai bine, peste noapte și o consumați la micul dejun).
A doua zi se mai amestecă o dată pentru omogenizare și se montează în pahare sau în vasele în care doriți să serviți.
Un mango se pasează cu ajutorul unui blender, iar unul se taie cubulețe.
Eu pun un strat de tapioca, un strat de piure de mango, un alt strat de tapioca și, deasupra, mango-ul tăiat cubulețe.
Se servește imediat.
E imperios necesar să folosiți fructe de mango bine coapte (nici supra-coapte, totuși), pentru a avea parte de toată aroma acestui preparat.
