Dacă nu ştiţi ce să faceţi cu albuşurile rămase (spre exemplu, cum mi-au rămas mie de la tiramisu) şi singurele idei care vă trec prin minte sunt bezelele, aflaţi că există şi o alternativă mai puţin calorică. Bogată în proteine, fără grăsimi şi carbohidraţi, omleta de albuşuri cu spanac este micul dejun ideal cu care să vă începeţi ziua.
8 albușuri
100 grame baby spanac
1/2 ceapă
4 roșii cherry
2 linguri ulei de măsline extravirgin
1/4 linguriță sare
Cuptorul se preîncălzeşte la 200°C.
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte într-o tigaie (pe care să o puteţi băga şi la cuptor) în ulei de măsline, până devine translucidă. Se adaugă spanacul şi roşiile cherry, tăiate în 2, şi se călesc 2-3 minute.
Albuşurile cu sarea se bat spumă, cu ajutorul unui tel. Se toarnă în tigaie peste amestecul de spanac.
Se dă tigaia la cuptor aproximativ 15 minute, până albuşurile sunt închegate.
Se răstoarnă pe un platou şi se serveşte.