Pentru aluat
300 grame + 2 linguri făină
o linguriță drojdie uscată
o linguriță zahăr
1/2 linguriță sare
150 ml apă călduță
Pentru topping
200 grame mozzarella/cașcaval
6 felii bacon
4 ouă
1/2 ardei gras roșu
o lingură pătrunjel proaspăt tocat
Pentru aluat, drodia şi zahărul se dizolvă în apă călduţă. Se adaugă cele 2 linguri de făină, se amestecă şi se lasă să se odihnească 5 minute. Se adaugă treptat făina amestecată cu sarea şi se frământă până la obţinerea unui aluat neted. Se înveleşte aluatul în folie de plastic şi se dă la frigider până a doua zi. Dimineaţa se scoate din frigider şi se lasă să ia temperatura camerei.
În cazul în care îl faceţi pe moment e suficient să îl lăsaţi la crescut o oră într-un loc cald.
Feliile de bacon se pun într-o tigaie şi se prăjesc până devin crocante.
Aluatul se întinde într-o tavă cu diametrul de 28 cm. Se aşază caşcavalul sau mozzarella (eu am folosit felii de emmentaler), feliile de bacon şi ardeiul gras tăiat fâşii subţiri.
Se sparg ouăle deasupra şi se presară cu pătrunjel tocat.
Se introduce tava la 200°-220°C pentru 20 de minute.
Se taie felii şi se serveşte imediat.
Aluatul poate fi preparat de seară şi lăsat peste noapte în frigider.
Topingurile pot fi schimbate în funcţie de preferinţe: ciuperci, spanac, rondele de ceapă sau orice altceva vă face cu ochiul în dimineaţa respectivă.
În loc de o pizza mare puteţi face 4 mini-pizza, cu câte un ou în centru. Vor fi atât de simpatice încât, cu siguranţă, veţi cuceri orice copil mofturos.