O garnitură minunată și rapidă, care însoțește vitejește orice bucată de carne. Dar care se poate transforma și într-o cină rapidă și ușoară, în timpul săptămânii, alături de câteva felii de ciabatta prăjite și un pahar de vin alb sec.
500 grame ciuperci champignons mici
3 căței de usturoi
2 linguri de capere
50 grame unt
2 linguri ulei de măsline
o lingură zeamă de lămâie
o legătură de pătrunjel
sare și piper după gust
Ciupercile se spală sau se curăță, în funcție de cât de murdare sunt.
O tavă ceramică se unge pe fund cu uleiul de măsline. Se pun ciupercile în tavă.
Caperele se clătesc, se scurg și se toacă fin, împreună cu usturoiul.
Peste ciuperci se presară amestecul de capere și usturoi și untul tăiat cubulețe.
Se dau ciupercile la cuptorul preîncălzit la 210°C, timp de 15-20 de minute, până sunt făcute.
Când se scot de la cuptor se amestecă cu sucul de lămâie și pătrunjelul tocat și se servesc imediat.
Rețeta specifică ciuperci champignons pentru că sunt accesibile oricui, însă puteți folosi absolut orice tip de ciuperci vă place sau găsiți.