Nişte biscuiţi fragezi şi gustoşi, cu aromă specifică de unt, ultra rapid de făcut (şi de devorat ). Fructele glasate sau confiate îi fac veseli şi dulci, potriviţi pentru copii, însă arată suficient de bine pentru a fi serviţi şi musafirilor mai pretenţioşi.
180 grame unt moale
300-320 grame făină
100-120 grame zahăr pudră
1 ou
150 grame fructe glasate/confiate
Oul, untul moale (la temperatura camerei) şi zahărul pudră se bat împreună până la obţinerea unui amestec omogen şi cremos. Se încorporează făina.
Fructele glasate sau confiate se taie în cubuleţe de 5 mm şi se amestecă în compoziţie.
Compoziţia se pune pe o folie mai lungă de plastic şi se modelează în formă de rulou cu diametrul de 5 cm. Se înfăşoară ruloul cât mai strâns în folia de plastic şi se dă la congelator 40 de minute.
Se preîncălzeşte cuptorul la 160°C. Ruloul se taie felii cu grosimea de 0,5 cm. Se aşază biscuiţii în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se coc 10-12 minute. Nu îi lăsaţi mai mult pentru că îşi vor schimba culoarea (trebuie să rămână albi).
Se lasă să se răcească puţin în tavă înainte de a îi manevra.
Se păstrează în cutii metalice până la o săptămână.
Eu am folosit coajă de portocale şi ghimbir glasat şi merişoare confiate, dar e la alegerea voastră ce fructe vreţi să puneţi.
Ruloul pe care îl pregătiţi îl puteţi ţine la congelator. Când aveţi poftă de biscuiţi proaspeţi şi fragezi, tăiaţi din rulou felii pe care le lăsaţi puţin la temperatura camerei şi apoi le coaceţi.