Cu toţii ştim de potrivirea dintre pere şi brânzeturile cu mucegai, alb sau albastru. Dar ce aţi zice dacă le-aţi combina în interiorul unei cruste de foietaj fraged, cu brânză Brie, şi le-aţi savura ca pe o tartă caldă, presărată cu puţin zahăr brun caramelizat? O reţetă cu gust complex şi preparare rapidă.
250 grame aluat de foietaj (o foaie)
250 grame brânză Brie
4 pere coapte
2 linguri zahăr brun
3 linguri vin alb
1/4 linguriță sare de mare
O tavă de tartă cu diametrul de 26 cm se unge cu unt şi se îmbracă cu foaia de aluat pe fund şi pe margine. Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc.
Brânza Brie se taie bucăţi şi se pune pe fundul tăvii. Perele se taie felii subţiri şi se aşază în tavă după modelul dorit. E bine să le îngrămădiţi un pic pentru că ele se vor strânge la cuptor.
Zahărul se amestecă cu vinul şi se distribuie peste pere. Se presară puţină sare de mare.
Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 40 de minute.
Se lasă să se răcorească 10 minute înainte de a o tăia. Se serveşte caldă.
Folosiți un aluat de foietaj de bună calitate, pe bază de unt.
Cele mai potrivite soiuri de pere pentru această tartă mi se par Anjou sau Abate (bine coapte, dar ferme).
