Nota comună a vinurilor albe Dagon este cea de miere, de stup, de fagure, în zona apicolă a spectrului aromatic, iar în cazul Clar-ului e completată de senzații fresh, verzui, date de atingerea SB-ului, într-o proporție mai mică decât ne-ar impune legea să-l amintim. Feteasca vine din vii de 40 de ani, dă 13,5% alcool după ce drojdiile naturale au mâncat cât au putut din dulceața mustului, înconjurate de lemn românesc la prima trecere și burgund la a doua sau mai mult. Peste miere mai avem ceva ce am găsit ân butoaiele încâ virgine, o pregnantă aromă de soc. Un vin foarte apreciat in UK, atât de consumatori, cât și de critici cu renume mondial – 17p jancisrobinson.com, nivel la care bordoleze de zeci si sute de euro doar visează.
Clar are o strălucire aurie-smarald, cu parfum caracteristic de soc și flori de câmp. Textura este mătăsoasă iar gustul complex de fructe albe, miere și ierburi stăruie mult după degustare.
Se recomandă în special alături de scoici și fructe de mare, precum și pește alb gras și brânză Roquefort.
-
Preparate recomandate