Deşi nu cumpăr (aproape) niciodată carne de midii congelată pentru că nu îmi place gustul, textura, eventualul nisip de prin ele s.a., am găsit într-un hipermarket midii albastre. Prima reţetă pe care am încercat-o cu ele a fost, evident, cu paste.
Am redus lista ingredientelor folosite la câteva foarte simple pentru a mă bucura din plin de gustul scoicilor: roşii cât mai coapte, un strop de vin alb de bună calitate (care poate acompania şi masa) şi nelipsitele ulei de măsline, usturoi şi pătrunjel verde. Atât de simplu şi atât de gustos
250 grame bavette
150 grame roşii cherry
30 ml ulei de măsline
4 căţei usturoi
100 ml vin alb sec
400 grame carne de midii
o legătură pătrunjel verde
1+1/2 linguriţă sare
1/2 linguriţă piper
Roşiile cherry, tăiate jumătăţi, împreună cu căţeii de usturoi tocaţi se călesc în ulei de măsline timp de 3 minute sau până se înmoaie.
Între timp, o oală cu 3 litri de apă se pune la fiert. Când clocoteşte se adaugă o linguriţă de sare şi pastele şi se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet.
În tigaia cu roşii cherry se adaugă midiile scurse de eventuala zeamă lăsată.
Se toarnă vinul alb şi se ţine pe foc mare să se evapore alcoolul. Se adaugă jumătate din pătrunjelul tocat, sare şi piper.
Când pastele sunt fierte se scurg şi se pun peste midii. Se mai lasă pe foc 1-2 minute.
Se servesc imediat, cu restul de pătrunjel tocat presărat deasupra.
"Blue mussels" sau midiile chilliene sunt foarte mari şi cărnoase (prin asta mi-au şi atras atenţia) şi s-au dovedit o achiziţie excelentă. Sunt gustoase şi extrem de bine curăţate, sunt fragede (nu sunt gumate, cum sunt de obicei cele congelate), pe scurt mi-am umplut congelatorul cu ultimele pachete pe care le-am găsit.
Am folosit bavette, preferatele mele, pentru că forma lor uşor plată le face să absoarbă sosul ceva mai bine decât clasicele spaghetti. Desigur, voi puteţi să folosiţi ce vă place, spaghetti sau chiar tagliatelle se potrivesc la fel de bine.