Prospeţimea şi uşoară amăreală a salatei de rucola, brânza feta cremoasă şi măslinele kalamata, un pic acre, creează un echilibru perfect de gusturi. Vă recomand călduros să încercaţi acest fel atât ca salată aperitiv, cât şi ca garnitură pentru diferite preparate din carne.
o cană couscous israeli (cu capacitatea de 250 ml)
50 ml ulei de măsline extravirgin
un mănunchi de rucola
o cană măsline kalamata, fără sâmburi, mărunțite
o ceapă roșie, mică, tăiată fin
1/2 cană brânză feta, fărămițată
sucul de la jumătate de lămâie
1/4 linguriță sare
1/4 linguriță piper
Couscous-ul se pune în 3 căni de apă clocotită şi se fierbe la foc mic, amestecând mereu, până absoarbe toată apa. Se lasă să se răcească.
Într-un bol se amestecă couscous-ul rece cu restul ingredientelor.
Se amestecă şi se asezonează după gust.
Se lăsa puţin înainte de servire, pentru un gust complex. Poate fi preparat cu până la 8 ore înainte de servire şi păstrat în frigider.
Couscous-ul israeli este un soi de couscous cu granulaţie mai mare, asemănător perlelor de tapioca. Dacă, totuşi, nu găsiţi acest fel, puteţi folosi şi couscous-ul normal sau nişte paste foarte mici.