Suficient de consistentă cât să o serviţi ca atare, sănătoasă şi foarte gustoasă, această salată va fi gata în 5 minute şi va deveni cina voastră preferată în timpul săptămânii. Fiţi creativi şi adăugaţi în ea orice vă place să găsiţi într-o salată, fără a renunţa la măslinele verzi şi gogoşarii muraţi care dau preparatului un gust aparte.
2 conserve X 400 grame fasole roșie, fiartă
o ceapă roșie
100 grame măsline verzi, fără sâmburi
100 grame gogoșari murți
o legătură pătrunjel verde
zeama de la o lămâie
50 ml ulei de măsline extravirgin
1/4 linguriță sare
1/4 linguriță piper
Fasolea roşie se clăteşte foarte bine şi se lasă la scurs într-o sită. După ce e scursă se pune într-un bol mare.
Ceapa se taie julienne, gogoşarii fâşii subţiri, măslinele se taie în 4, iar pătrunjelul se toacă mărunt. Se pun peste fasole.
Se adăugă lămâia, uleiul, sarea şi piperul, se amestecă bine şi se serveşte.
Puteţi să o serviţi imediat sau să o păstraţi la frigider. A doua zi este chiar mai bună