Pornind de la rețeta de Yorkshire puddings, puteți face aceste minunate popovers, perfecte pentru copii. Aromele pot fi diverse (în acest caz, brânză de capră și mărar), rețeta de bază putând fi îmbogățită cu ingrediente dulci sau sărate, după preferințe. Sunt grozave și simple, umplute cu diverse creme de brânză sau gemuri de fructe, la începutul diversificării celor mici.
o cană de făină *
o cană de lapte
3 ouă
2 linguri de unt topit și răcit
75 grame brânză cremoasă de capră
o legătură de mărar
*cana are volumul de 250 ml
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei!
Se amestecă laptele, ouăle, făina, untul topit, brânza cremoasă de capră și mărarul tocat mărunt până la omogenizare.
Cuptorul se preîncălzește la 220°C. O tavă de brioșe (clasică, de 12 brioșe) se introduce în cuptor să se încălzească, 3 minute. Se scoate și se distribuie uniform compoziția în cele 12 cavități. Nivelul trebuie să fie până la jumătatea formei, deoarece se vor umfla foarte mult.
Se introduce tava la cuptor timp de 15 minute (la 220°C), apoi se reduce temperatura cuptorului la 170°C și se mai lasă 10 minute. În tot acest timp nu deschideți ușa cuptorului.
Se scot din forme și se servesc.
Eu folosesc cremă de brânză de capră pentru această rețetă. Orice ingrediente ați adăuga, nu puneți nimic în exces, pentru că aluatul se va îngreuna și nu vor mai crește. ai bine le faceți simple și le umpleți ulterior.