Un aperitiv perfect pentru o petrecere sau o gustare ușoara de seară, aceste andive se prepară mai mult decât rapid și sunt foarte gustoase. Aciditatea coacăzelor roșii și a clementinelor se echilibrează plăcut cu ușoara amăreala a andivelor, iar brânza de capră le completează consistența și savoarea.
2 andive
100 grame brânză de capră
2 clementine
75 grame coacăze roșii
2 linguri pătrunjel verde tocat
2 linguri oțet balsamic
2 linguri ulei de măsline extravirgin
Andivele se desfac frunză cu frunză și se aranjează pe un platou, cu scobiturile în sus. Brânza de capră se sfărâmă și se pune în andive.
Clementinele se curăță de coajă și de pieliță, se rup bucăți (deasupra platoului, pentru a folosi și sucul care se scurge) și se pun în andive, împreună cu coacăzele roșii.
Se presară pătrunjelul tocat și uleiul de măsline și se pulverizează oțet balsamic după gust.
Dacă vreți să le preparați înainte, nu adăugați clementinele, oțetul balsamic și uleiul decât la servire, pentru a păstra textura crocantă a andivelor.
Coacăzele roșii se pot înlocui cu zmeură.