Se produce în anii favorabili din struguri care provin din cele mai bune parcele de Merlot și Cabernet Sauvignon. Stabilirea momentului optim de recoltare și selecția calitativă urmăresc exprimarea nuanțelor de fruct caracteristice unei maturități depline. Strugurii sunt desciorchinați iar boabele sunt ușor zdrobite. Tehnica de vinificație utilizată folosește metoda <<saignée>> de separație gravitațională a mustului rosé, macerația peliculară având loc la 14 -15 ̊C timp de 3 ore (Merlot) și 5 ore (Cabernet Sauvignon). Decantarea urmată de stabulație la rece timp de 48 ore la cca.10 ̊C a mustului este continuată prin fermentarea acestuia la temperatura controlată de 16-18 ̊C, în vase de inox de 100 Hl, timp de 14 până la 17 zile. Maturare pe depozit fin de drojdii.
Limpede cristalin, miros cu nuanțe de fructe roșii de pădure cu accente de fragi și coacăze negre, persistent. Gustul este proaspăt, echilibrat, bine structurat,amplu, rotund, persistent.
Se servește la antreuri, pește, fructe de mare sau brânzeturi proaspete.
-
Preparate recomandate