Când am găsit această reţetă m-am îndrăgostit definitiv şi iremediabil de fotografia drăguţelor antreuri. Mi le şi imaginam frumuşele şi delicate pe masă, în faţa unor musafiri surprinşi şi încântaţi. Şi chiar aşa a fost. Cu menţiunea că şi gustul lor este pe măsura aspectului: delicat şi încântător.
Pentru crustă
70 grame biscuiți sărați (crackers)
30 grame nuci sau migdale măcinate fin
50 grame unt moale (la temperatura camerei)
Pentru umplutură
200 grame ricotta
150 grame brânză de capră moale (cremă)
3 ouă
o lingură zeamă de lămâie
1/4 linguriță sare
1/4 linguriță piper
Pentru decor
200 grame somon afumat
câteva crenguțe de mărar proaspăt
Pentru crustă se macină biscuiţii fin şi se amestecă cu nucile sau migdalele măcinate şi cu untul moale, până se omogenizează.
Se pun în 9 forme de brioşe hârtiuţe speciale. Se distribuie compoziţia pentru crustă în mod egal în cele 9 forme. Se presează pe fundul formelor cu o lingură, pentru a obţine o crustă compactă. Se dau formele la frigider cât preparăm umplutura.
Pentru umplutură se mixează bine toate ingredientele.
Se toarnă umplutura în cele 9 forme, astfel încât să ajungă cam la 3/4 din înălţimea hârtiuţelor. Se dau la cuptorul preîncălzit la 150°C timp de 30 de minute. Se lasă să se răcească în cuptor (vor fi umflate, apoi vor da înapoi).
După ce s-au răcit complet se ţin la frigider minim 4 ore.
Înainte de servire se decorează cu fâşii de somon afumat şi crenguţe de mărar proaspăt.
Puteţi înlocui din reţeta originală nucile sau migdalele tot cu biscuiţi, dacă nu le aveţi în casă.
Eu am folosit biscuiţi Tuc original.
Le puteţi face în avans cu o zi şi apoi să le ţineţi la rece, sub folie de plastic. Înainte de servire doar le decoraţi cu somon afumat şi mărar.