Fulgi de ovăz, ciocolată, alune de pădure...toate într-o prăjiturică-biscuit deicioasă, crocantă la exterior și fragedă în interior. Dacă vă plac ingredientele enumerate, vă veți îndrăgosti de acești cookies.
50 grame fulgi de ovăz fini
200 grame făină
o lingură amidon
o linguriță praf de copt
o linguriță bicaronat de sodiu
½ linguriță de sare
225 grame unt la temperatura camerei
½ cup zahăr brun (100 grame)
2 ouă mari
o linguriță extract de vanilie
100 grame alune de pădure
150 grame ciocolată
Fulgii de ovăz trebuie să fie fini (găsiți această specificație pe ambalaj). Dacă nu sunt, îi puneți în robotul de bucătărie cu lama în formă de ”S” și pulsați de câteva ori ca să îi mărunțiți.
Fulgii de ovăz se amestecă cu făina, amidonul, sarea, bicarbonatul de sodiu și praful de copt.
Separat, untul la temperatura camerei se freacă cu zahărul până când este spumos și nu se mai simte granulația zahărului.
Se adaugă ouăle și extractul de vanilie și se mixează până devine omogen.
Se încorporează treptat amestecul de făină și fulgi de ovăz.
Alunele de pădure se prăjesc ușor, se toacă grosier și se adaugă în compoziție, împreună cu ciocolată tocată bucăți.
Se lasă amestecul la frigider 30 de minute.
Cuptorul se preîncălzește la 165°C.
Cu ajutorul unei cupe de înghețată se formează bile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Bilele trebuie să aibă mult spațiu între ele (vezi foto explicativă mai jos). Nu le turtiți, se vor lăți singure la copt.
Se coc 15 minute și se lasă să se răcorească puțin în tavă înainte de a le manevra și se a le muta pe platou.
Cookies se păstrează foarte bine într-o cutie metalică ermetică până la o săptămână.