Teo e mare fan ciocănele de pui, de când e mic, pentru că îi place să mănânce ca un micuț om al cavernelor. Mie îmi plac pentru că reprezintă o masă pe care o poți pregăti rapid, fără bătăi de cap. Încerc mereu combinații noi de condimente pentru marinadă, dar aceasta ne place în mod deosebit.
1 kg ciocănele de pui
4 linguri semințe de susan
2 linguri ulei de susan
Pentru marinadă
o lingură oțet de orez
4 linguri sos de soia
2 linguri de miere
2 linguri sos chili
o linguriță pudră de usturoi
o linguriță ghimbir pudră
1/2 linguriță sare
Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă și se introduc pulpele. Se acoperă și se lasă la marinat minim o oră, maxim 12.
Se scot din marinadă și se prăjesc într-o tigaie încinsă în care am pus uleiul de susan. Se întorc rapid pe toate părțile, cât să devină aurii (2-3 minute) și lipicioase de la marinada care se scurge de pe ele și se reduce.
Semințele de susan se rumenesc ușor într-o tigaie. Se tăvălesc ciocănelele rumenite prin ele și se așază într-o tavă.
Se dau cicocănelele la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 45 de minute sau până sunt bine pătrunse.
O salată verde alături este suficientă ca garnitură (mai ales dacă vorbim de o cină), pentru că ciocănelele sunt foarte consistente. Dacă, totuși, vi se pare prea puțin, puteți încerca niște tăiței de orez cu legume sau curry, se potrivesc perfect.