”Puiul vânătorului” (deși nu sunt sigură de ce ar mânca vânătorul pui, poate doar dacă nu se pricepe la meseria lui), se referă, de fapt, la un mod de a găti carnea. Alla cacciatora e o tocană pe bază de carne, roșii, ceapă, ardei, vin și nu numai, în principiu cam ce ai prin casă.
Se poate pregăti și cu iepure (mult mai indicat pentru a păstra spiritul rețetei), dar și cu pulpe de pui iese extrem de gustos.
2 pulpe de pui întregi
un bulb de fenicul
o ceapă mare
3 adei kapia copți și decojiți
o conservă de roșii tocate (400 grame)
100 grame măsline verzi fără sâmburi
50 ml vin alb
o linguriță oregano uscat
o linguriță busuioc uscat
2 căței de usturoi
½ linguriță sare
¼ linguriță piper măcinat
30 ml ulei de măsline
½ legătură pătrunjel verde
Pulpele de pui se curăță/pârlesc, se spală și se usucă bine. Se taie în două (pulpă superioară și ”ciocănel”), se masează cu sare, piper, puțin ulei de măsline, busuioc și oregano uscat.
Se pun într-o tavă și se dau la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de o oră, sau până sunt bine făcute (carnea trebuie să se desprindă ușor de pe os, dacă sunt înțepate cu furculița, lichidul care iese să nu fie rozaliu, iar pielea să fie rumenă și crocantă).
Ceapa și feniculul se taie fâșii subțiri. Se pun la călit într-o cratiță, cu restul de ulei de măsline. Se adaugă usturoiul tocat.
Când se înmoaie, se adaugă vinul alb, se dă focul mare până se evaporă alcoolul, iar apoi conserva de roșii tocate. Se aduce la fierbere. S
e adaugă ardeii kapia tăiați fâșiuțe și măslinele verzi tăiate in sferturi.
Se potrivește sosul de sare și piper și se fierbe 5 minute.
Se adaugă pulpele de pui făcute, se amestecă totul și se presară cu pătrunjel verde.
Puteți adăga și alte legume, în funcție de preferințe, dar feniculul și ardeii copți dau sosului un gust aparte, așa că vă sfătuiesc să îi păstrați în această combinație.