Această mâncare, făcută de mama mea cu piept de pui, de obicei, se număra printre preferatele mele în copilărie. Ciupercuţe gustoase "ambalate" într-o felie de carne şi scufundate în sos de roşii, alături de un piure cremos de cartofi. Ce poate fi mai bun?
1 kg piept de curcan dezosat
500 grame ciuperci Champignons
o legătură mărar
un litru suc de roșii
3 căței de usturoi
50 ml ulei de măsline
1/2 linguriță sare
1/4 linguriță piper măcinat
Ciupercile se curăţă şi se taie cubuleţe. Se călesc într-o tigaie, în jumătate din cantitatea de ulei de măsline, până când tot lichidul pe care îl lasă se evaporă. Când sunt făcute se potrivesc de sare şi piper şi se adaugă mărarul tocat.
Pieptul de curcan se curăţă şi se usucă bine. Se porţionează ca pentru şniţele (eu l-am tăiat în 8). Fiecare bucată se bate bine până se subţiază (fără să o rupem). Feliile de carne se sărează şi se piperează.
Pe fiecare felie punem cam o lingură din compoziţia de ciuperci călite (porţionaţi compoziţia pentru câte felii de carne aveţi). Se rulează cât mai strâns felia şi se prinde cu o scobitoare sau două.
Rulourile obţinute se aşază într-o tavă unsă cu restul de ulei de măsline şi se dau la cuptorul preîncălzit la 180ºC timp de o oră şi 15 minute. Primele 45 de minute se acoperă tava cu folie de aluminiu, apoi se scoate folia şi se lasă să se rumenească.
Când rulourile sunt aproape făcute se fierbe sucul de roşii într-o cratiţă mai mare. Când clocoteşte se adaugă sare, piper şi usturoi pisat. Dacă sucul de roşii este mai acru puteţi adăuga o lingură de zahăr.
Se adaugă şi rulourile şi se mai fierb împreună 5 minute.
Rulourile se pot face şi cu piept de pui (reduceţi timpul de gătire la 45 de minute).
Sunt delicioase alături de piure de cartofi.
