O garnitură simplă, dar aromată, de inspiraţie mexicană, care merge foarte bine nu numai la preparatele cu acest specific ci şi la diferite feluri de peşte. Răcoros şi uşor, acest orez poate fi păstrat mai multe zile în frigider, putând fi consumat ulterior atât rece, cât şi reîncălzit.
o cană de orez brun
o ceapă
2 căței de usturoi
2 linguri zeamă de lime
o lingură coajă rasă de lime
o legătură coriandru proaspăt tocat
3 căni supă de pui/apă
2 linguri ulei de măsline
1/4 linguriță sare
Ceapa şi usturoiul tocate mărunt se călesc în ulei de măsline aproximativ 3 minute. Se adaugă orezul brun şi zeama de lime şi se căleşte 1-2 minute până devine translucid.
Se adaugă supa de pui şi sarea şi se lasă să fiarbă până lichidul e absorbit şi orezul e făcut, aproximativ 45 de minute (se mai completează cu lichid la nevoie).
La final, când se stinge focul se adaugă coaja rasă de lime şi coriandrul tocat.
În funcţie de tipul de orez brun folosit timpul de fierbere şi cantitatea de lichid poate varia foarte mult. Respectaţi indicaţiile de pe pachet.
Dacă vă grăbiţi cu masa şi vreţi să reduceţi semnificativ timpul de gătire, puteţi folosi şi un orez alb cu bob lung.