Pentru a varia clasica garnitură de cartofi, puteţi încerca să folosiţi orice altceva aveţi prin cămară. Morcovii sunt, de regulă, printre legumele care nu lipsesc din casă (a mea, cel puţin). Copţi în cuptor, cu ghimbir care se potriveşte de minune gustului lor dulceag, usturoi care să balanseze dulceaţa şi cu pătrunjel pentru prospeţime, sunt delicioşi şi potriviţi oricărei fripturi.
500 grame morcovi
o legătură pătrunjel proaspăt
o linguriță ghimbir pudră
1/2 linguriță usturoi pudră
1/2 linguriță sare de mare
3 linguri ulei de măsline
Morcovii se curăţă şi se taie beţigaşe, de dimensiuni egale.
Se amestecă cu ulei de măsline, pudră de usturoi, ghimbir pudră şi pătrunjel.
Se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se presară cu sare.
Se dau la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35 de minute.
Sunt excelenţi, atât calzi, cât şi reci.
Noi i-am mâncat cu un minunat muşchi de vită la cuptor, dar se potrivesc ca garnitură la orice friptură.