Frittata (sau omleta, în termeni mai puţin italieneşti) cu dovlecei şi roşii coapte este reţeta perfectă pentru un mic dejun energizant. Nu mai aveţi nevoie de nicio salată alături pentru că legumele sunt deja în omletă. Cât de comod poate fi să pregăteşti toată masa într-o tavă?
Pentru roșiile coapte
250 grame roșii cherry
4 căței de usturoi
2 lingurițe oregano proaspăt
3 linguri ulei de măsline extravirgin
1/2 linguriță sare de mare
1/4 linguriță piper proaspăt măcinat
Pentru frittata
8 ouă
80 ml smântână de gătit
o linguriță de unt
o linguriță de ulei de măsline
un dovlecel mic
4+2 linguri parmezan răzuit
o linguiță oregano proaspăt
1/2 linguriță sare
Roşiile cherry se aşază într-o tavă pe o folie de aluminiu/teflon. Se stropesc cu ulei de măsline, se presară cu oregano, usturoi, sare şi piper. Se dau la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15 minute. Se pun deoparte şi cuptorul se lasă aprins.
Dovlecelul se taie felii rotunde cu grosimea de aproximativ 3 mm. Într-o tigaie pe care să o puteţi băga şi la cuptor se încing untul şi uleiul de măsline. Se călesc feliile de dovlecel pe ambele părţi până devin aurii.
Ouăle se bat şi se amestecă cu smântâna, 4 linguri de parmezan, oregano şi sarea.
În tigaie, peste dovlecel, se pun uniform roşiile cherry şi se toarnă ouăle bătute.
Se ţine omleta pe foc până se încheagă pe fund. Se dă la cuptor încă 5 minute sau până când ouăle sunt gătite.
Se presară cu restul de parmezan, se taie felii şi se serveşte.