O reţetă de fursecuri ceva mai dietetice, care foloseşte făină de secară şi faină de grâu integral şi care substituie o parte din unt cu cremă de brânză. Deşi mai puţin dulci datorită cantităţii reduse de zahăr brun, iubitorii făinii de secară vor aprecia cu siguranţă gustul special al acestor fursecuri.
120 grame făină de secară
150 grame făină de grâu integral
100 grame cremă de brânză
120 grame unt
100 grame zahăr brun
50 grame zahăr alb cu granulaţie mare
2 linguri zăhăr pudră
Untul şi crema de brânză, aduse la temperatura camerei, se freacă spumă cu zahărul brun, până acesta se topeşte.
Se adaugă făina în ploaie, amestecând în continuare. Când toată făina e încorporată şi aluatul e omogen, îl învelim în folie de plastic şi îl dăm la frigider minim o oră.
Pe blatul înfăinat întindem aluatul într-o foaie cu grosimea de 6 mm. Din foaie se decupează, cu ajutorul formelor speciale, fursecuri de dimensiunea dorită.
Se pun fursecurile decupate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se presară cu zahăr cu granulaţie mare şi se coc la cuptorul preîncălzit la 170º timp de 7-8 minute.
Se lasă să se răcească înainte de manevrare şi se pudrează cu zahăr la servire.
Am folosit cremă de brânză Philadelphia, nu ştiu dacă există la noi pe piaţă ceva care să o înlocuiască cu succes (mărturisesc că nici nu am riscat să încerc).