Un vin de desert, galben–auriu, cu ușoare reflexii verzi, obținut cu mult efort și deosebită grijă, după metoda Schilfwein. Strugurii sunt culeși în perioada septembrie – octombrie și chiar mai târziu, apoi sunt păstrați în spații amenajate într-un solar. Ciorchinii sunt așezați în rafturi cu paie, pentru a nu prinde mucegai. Sunt ținuți aici până la sfârșitul lui februarie, când îngheață și apoi se trece la presarea lor manuală. Fermentația se face în baricuri de stejar, apoi vinul se lasă să se „odihnească“ până în mai-iunie, când poate fi scos pe piaţă.
Se deschide cu arome intense de lychee, fructe confiate, papaya și miere. Pe cerul gurii aromele de miere, dominante, se împletesc cu cele exotice, o dulceață plăcută făcându-l irezistibil de delicios.
Merge excelent la Crepes suzette, Panna Cotta din fructe exotice, budincă din pâine și unt şi deserturi cu ciocolată.