Cules selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele, vița de vie având o vârstă medie de circa 40 ani. Cele trei soiuri care intră în sortiment sunt vinificate separat. Struguri selectați pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificație în roșu: clasică pe boștină, în vase mici de inox la 26-28 °C Cabernet Sauvignon - timp de 29 zile, Merlot – 22 zile și Feteasca Neagră – 19 zile. Fermentație malolactică desăvîrșită imediat după cea alcoolică, în baricuri. Maturare 12 luni în baricuri de stejar românesc din care 70% noi și 30% la a doua utilizare. Învechire la sticlă minim 24 luni.
Vinul este de o culoare roșu-rubiniu intens, cu reflexe purpurii. Mirosul este intens și complex, cu fond de vișine negre și prune uscate, ușor picant, nuanțe de lemn de stejar și cafea, persistent. Gustul este complex și expresiv, amplu, puternic dar catifelat. Postgustul remanent este condimentat și pune în evidență taninurile fine și elaborate.
Se servește alături de friptură de rață sau miel la cuptor, brânzeturi vechi și/sau fermentate.
-
Preparate recomandate