Vinificarea se face separat pentru fiecare soi. Recoltare manuală în lădiţe de plastic, desciorchinare şi zdrobire, mustuiala este pompată în cisterne de inox cu temperatura controlată unde este însămânţată cu levuri pentru desăvârşirea fermentaţiei alcoolice, urmată de tragerea vinului şi finalizarea fermentaţiei malolactice în baricuri franceze de stejar, unde se înnobilează cu o periodă de maturare de circa 2-6 luni, timpul de maturare în barrique fiind diferit de la un soi la altul. Următoarea etapă este selecția şi asamblarea vinurilor într-un cupaj unic. Dupa condiţionare, vinul a fost îmbuteliat şi depozitat în pivniţă pentru un nou stagiu de elevare, în sticlă de data aceasta.
Vizual este limpede, roşu rubiniu intens cu nuanţe violacee, strălucitor. Olfactiv este intens şi foarte fructat, dominat de arome de cireşe negre, prune uscate, cuişoare şi fructe de pădure, uşor condimentat. Gustativ este plin, cremos, puternic dar echilibrat, cu tanini rotunzi şi un final persistent.
Se poate servi cu filet mignon cu anghinare coapte şi sos amaretto, viţel la cuptor cu tortilla şi sos de vin roşu, cotlete de berbecuţ pe pat de couscous şi sos de mentă, mistreţ cu sos vânătoresc şi cartofi.
-
Preparate recomandate